Onderwijs / Onderzoek /
Onderzoek
Prof. dr. Erik de Haan en prof. dr. Yvonne Burger hebben een grootschalig onderzoek naar de effectiviteit van coaching gedaan. Dit was een samenwerking tussen Ashridge Business School en de Vrije Universiteit. Doel was om het grootste aantal coachingsrelaties ooit te onderzoeken, om zo meer zicht te krijgen op wat de werkzame bestanddelen in coaching zijn. Dit is gelukt met meer dan 3000 ingevulde vragenlijsten uit maar liefst 40 landen. Klik hier voor de bevindingen of ga naar de rubriek publicaties. Klik voor een artikel uit een academisch tijdschrift over dit onderzoek hier

Yvonne Burger heeft eerder een verkennend onderzoek gedaan naar de praktijk van Executive Coaching. Zie voor de uitkomsten hiervan haar boek: Spiegel aan de top, over de praktijk van executive coaching. Zie hiervoor de rubriek publicaties.

Yvonne begeleidt diverse promovendi die de brug willen slaan tussen wetenschap en praktijk. Ze werkt hierbij graag samen met het parttime Phd programma bij de Vrije Universiteit. Klik hier voor meer informatie.

Voor een impressie van de Academy of Management via een duo blog met Annemieke Stoppelenburg klik hier

Zie voor meer artikelen en boeken over executive coaching, leiderschap en organisatieontwikkeling de website van mijn collega hoogleraar aan de VU Erik de Haan.